Кам`янські лісівники розвивають рекреацію

Кам`янські лісівники розвивають рекреацію

Державним підприємством «Кам`янське лісове господарство» завжди приділялась значна увага розвитку рекреації, але протягом останніх років цей напрямок набув особливої актуальності. Лісівники переконані, що одним із способів забезпечення охорони і захисту лісу, регулювання масового перебування населення в зелених насадженнях, є спорудження нових та оновлення існуючих рекреаційних пунктів. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Саме в таких місцях для відпочинку подорожуючі туристи, місцеві жителі мають змогу насолодитися спілкуванням з природою, не наносячи шкоди самому лісу та його мешканцям. Такі пункти зазвичай створюються вздовж прилеглих до лісу доріг, у куточках, відомих своїми природними пам`ятками чи пов`язаними з історичною минувшиною краю, з метою зменшення кількості стихійних місць відпочинку.

Кам`янські лісівники розвивають рекреацію

На території рекреаційних пунктів облаштовуються стоянки для автомобілів, навіси, ошатні альтанки, безпечні місця для вогнищ та сміття. Створюючи такі зони відпочинку, кам`янські лісівники дбають і про виховання екологічної свідомості населення, встановлюючи численні аншлаги та стенди, які мають природоохоронну і протипожежну тематику. За допомогою них відпочиваючі можуть дізнатися про отруйні та їстівні гриби, про особливості поводження в лісових масивах та про штрафи, передбачені за порушення дозволених правил перебування в лісі.
– Створення нових та догляд за існуючими рекреаційними пунктами – це важливий напрямок діяльності лісгоспу, – розповідає директор Віталій Верес. – Тим більше два наших лісництва, Креселецьке і Грушківське, знаходяться на території урочища «Холодний Яр», відомої пам`ятки природи та історії. Щороку на підприємстві виділяються значні кошти для цієї роботи. Так, приміром, в 2014 році на рекреацію було спрямовано 47,2 тис грн.
З метою збереження історико-культурної спадщини, існуючого біорізноманіття, забезпечення зручного відпочинку громадян в лісі, загалом на території підприємства створено 16 рекреаційних пунктів, з них 8 розташовані на території Холодного Яру. Найбільш відвідуваними є «Монастирський став», «Тарасова криниця», джерело «Живун», «Тарапун».

Значна частина рекреаційних пунктів в лісових насадженнях розташована біля гідрологічних об’єктів. Лісгосп неодноразово брав участь у Всеукраїнському конкурсі «До чистих джерел» та ставав призером змагання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x