Що очікує на ринок праці області в 2015 році?

Що очікує на ринок праці  області в 2015 році?

Стан регіонального ринку праці віддзеркалює ситуацію, яка наразі склалася в країні. Слід зауважити, що ринок праці реагує завжди з запізненням на економічні процеси: спочатку відбуваються зміни в економіці і лише через деякий час починає змінюватися ситуація на ринку праці, тому можна очікувати, що ситуація на ринку праці у 2015 році буде складною.

Це підтверджують і дані Державної служби статистики України. Так, протягом 2014 року в області, як і в Україні в цілому, спостерігалась тенденція до скорочення чисельності зайнятого населення, зростання кількості безробітних громадян, та збільшення кількості осіб, які перебувають в умовах вимушеної неповної зайнятості.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Так в середньому за дев’ять місяців чисельність зайнятих громадян скоротилась на 32 тис. осіб, порівняно з січнем-вереснем 2013 року. Відповідно спостерігалось і зростання чисельності безробітних громадян, зареєстрованих в центрах зайнятості області. Станом на початок 2015 року на обліку в обласній службі зайнятості перебувало 26,2 тис. безробітних, що на 4 тис. більше, ніж на початок 2014 року. Це в певній мірі зумовлено скороченням чисельності штатних працівників, зайнятих в галузях економіки регіону, значною кількістю громадян, які перебували в умовах вимушеної неповної зайнятості, перевищенням чисельності осіб, які були звільнені з підприємств, над чисельністю прийнятих.

Скорочення виробництва деяких ринкоутворюючих підприємств регіону, пов’язане з економічними труднощами, проблеми в банківській сфері, оптимізація чисельності держслужбовців призвели до скорочення вакансій, які подають роботодавці області до служби зайнятості. Так порівняно з попереднім роком, кількість вакансій, заявлених роботодавцями, зменшилась на 2,8 тис.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x