Найближчими днями опадів на Черкащині не очікується

Найближчими днями опадів на Черкащині не очікується

Уже три дні поспіль січень нагадує початок листопада. Середній температурний фон становить 2–3° тепла, що на 7-9° вище кліматичної норми. Це тепло у поєднанні зі збільшенням світлового дня є особливим подарунком природи всередині зими. Взагалі, відлиги у період Старого Нового року спостерігаються на Черкащині відносно часто – 1 раз у 3-5 років. І найбільш інтенсивна відлига з досягненням максимальної температури 11° тепла була у цей період у 2007 році. Але, звичайно, у такі роки морози повертаються, як наприкінці січня, так і на початку лютого, про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному гідрометцентрі.

На більшості малих річок (крім північної частини області) льоду майже не залишилося. На переважній частині Кременчуцького водосховища зберігається льодостав, але лід тане на місці, стає дуже тонким, з’являються промоїни й ополонки, тому виходити на лід дуже небезпечно.

За прогнозом синоптиків, аномально-тепла та сонячна погода в нашому краї обумовлена впливом виступу південного антициклону, який стримує наближення хмар та опадів північного циклону. Тому і в найближчі 3 дні буде досить тепло, особливо вдень. Вночі, завдяки проясненням, можливі морози до 2–5°. Істотних опадів не очікується. На дорогах та тротуарах місцями очікується ожеледиця, тому, виходячи на вулицю, слід бути особливо уважними та обережними.

Денна відлига без опадів триватиме до кінця тижня, вночі можливі морози до 2–5°.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x