Чорнобаївець заробляв на алкогольних напоях

Чорнобаївець заробляв на алкогольних напоях

Оперативні співробітниками головного управління ДФС у Черкаській області в рамках проведення операції «Акциз» викрили жителя смт. Чорнобай, котрий майже рік незаконно виготовляв та реалізовував фальсифікований спирт та лікеро-горілчані напої.

Про це «Нова Доба» дізналася в ДФС у Черкаській області.

В ході перевірки було встановлено, що громадянин у власному домоволодінні облаштував підпільне виробництво спирту, використовуючи спеціальне устаткування – саморобну ректифікаційну колону, яка за технічними можливостями могла виготовляти 24 літри спирту за добу. Отриманий у такий спосіб спирт в подальшому розводився водою з додаванням різних інгредієнтів для покращення смакових якостей та барвників для зміни кольору. Готова водно-спиртова суміш під виглядом горілки та коньяку збувалася жителям Чорнобаївсього, Золотоніського та Драбівського районів.

В результаті проведених обшуків домоволодіння, гаражного приміщення та транспортного засобу, які використовувались для виготовлення, зберігання, транспортування фальсифікованих спирту і алкогольних напоїв, було вилучено саморобне обладнання для підпільного виготовлення спирту, пластикові ємності, насос, лійки, кружки-мірники, спиртометр, пляшки з прозорою рідиною з характерним запахом спирту ємністю 320 літрів орієнтовною вартістю 22 тис. грн. Загалом у вилучено товарно-матеріальних цінностей на 137 тис. грн.

За матеріалами оперативних співробітників слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС у Черкаській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).
Наразі триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x