Чигиринщина приютила майже 200 переселенців

Чигиринщина приютила майже 200 переселенців

Нині в Єдиній інформаційній базі даних про взяття на облік переміщених осіб по Чигиринському району перебуває 199 осіб, переміщених із тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. З них 42 дитини, 9 інвалідів, 100 пенсіонерів, 48 працездатних громадян. Усього 118 сімей. Про «Нова Доба» дізналася в управлінні соціального захисту населення Чигиринської райдержадміністрації.

Питання щодо призначення різних видів соціальних допомог переселенцям розглянуто на засіданні відповідної комісії під головуванням заступника голови райдержадміністрації Лариси Порожньої. За призначенням щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, звернулося 100 сімей. Адресну допомогу призначено 89 сім’ям, відмовлено – 6 сім’ям (у власності є будинок поза зоною АТО). Станом на 12.01.2015 року щомісячну адресну допомогу виплачено 73 сім’ям на суму 114,3 тис грн.

Відповідно до розпоряджень голови Чигиринської районної ради з районного бюджету протягом 2014 року матеріальну допомогу виплачено 27 сім’ям з числа переміщених осіб на загальну суму 7,9 тис грн.
Лариса Порожня повідомила, що з метою надання фінансової допомоги вразливим категоріям внутрішньо переміщених осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та реалізація в області Проектної Угоди управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців, управління соціального захисту населення Чигиринської райдержадміністрації сформувало списки вразливих категорій населення Чигиринщини. До цих категорій відносяться багатодітні сім’ї, батьки-одинаки та сім’ї, де є дорослі чи діти з інвалідністю. Станом на 01.01.2015 року виплачено одноразову фінансову допомогу 10 сім’ям на загальну суму 57,0 тис грн з числа тимчасово переміщених осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x