Перемога за Черепинською сільською радою

Перемога за Черепинською сільською радою

Міністерство регіонального розвитку і будівництва України підбило підсумки конкурсу за результатами 2014 року на кращі проекти територіальних громад щодо їх участі в конкурсі на кращі практики місцевого самоврядування.

Підсумкова конференція та церемонія нагородження переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» відбулося в Києві за участю Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

Відбір кращих практик цього року проводився за трьома напрямками: «Енергозбереження та енергоефективність», «Влада та бізнес: сприяння, партнерство», «Влада та громада: інформування, діалог, участь».

Приємно, що серед численних переможців за тематикою «Влада та бізнес: сприяння, партнерство» у номінації «Селищні та сільські ради» значиться Черепинська сільська рада Корсунь-Шевченківського району Черкаської області. Представлений ними проект «Створення багатофункціонального сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Обрій» (БСОК «Обрій»)» виборов перше місце.

Диплом переможця сільському голові Анатолію Пархоменку на урочистій церемонії вручив особисто Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Підсумовуючи результати конкурсу, він відзначив надзвичайну важливість для розвитку країни представлених проектів та наголосив, що такий захід проводиться в Україні втретє і головна мета конкурсу – відбір і поширення кращих практик і корисних ініціатив органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій.

Протягом 2012-2013 року Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує і Україна як держава – член Ради Європи.

Як зазначає сільський голова Анатолій Пархоменко, створений кооператив діє на території громади, що об\’єднує три населених пункти (села Черепин, Вільхівчик, Карашина).

Вже закуплено трактор, плуг трьохкорпусний навісний, причіп, косарку, навісний сніговідвал.

Члени кооперативу займаються обробітком сільгоспугідь, вирощуванням овочів, коренеплодів, оптовою торгівлею вирощеної продукції, надають транспортні послуги тощо.

Впровадження даного проекту дозволить збільшити приріст фінансового доходу членів кооперативу, економити кошти мешканців сіл на обробіток присадибних ділянок, займатися доглядом території та інше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x