На повторних виборах працюватиме 7 міжнародних спостерігачів

На повторних виборах працюватиме 7 міжнародних спостерігачів

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський зустрівся з міжнародними спостерігачами, які прибули на перевибори у 5-ти проблемних округах України. Про це «Новій Добі» повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.

– Попри те, що повторні вибори народних депутатів України відбуватимуться тільки в п’яти одномандатних виборчих округах, вони є надзвичайно важливими як для України в цілому, так і для ЦВК зокрема. І ми сподіваємося, що спостерігачі від Бюро будуть працювати в тісній взаємодії з Комісією задля забезпечення відповідності цих виборів загальновизнаним виборчим стандартам, – сказав Михайло Охендовський.

Міжнародні експерти, що спостерігатимуть за перебігом виборів народних депутатів України 15 грудня 2013 року, в Україні вже не вперше.

– Враховуючи всі реалії, які призвели до повторних виборів, ми добре розуміємо, яке непросте завдання стоїть перед Комісією, – каже консультант з питань виборів Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі Джонатан Стоунстріт. – До того ж цього разу ми не є повноцінною спостережною місією. Проте, хоч у нас і невелика команда, ми будемо робити все залежне, аби виконати свої обов’язки найкращим чином.

За словами Голови Комісії, ЦВК максимально врахувала зауваження іноземних місій спостереження, окремих політичних партій, які висловлювалися під час виборів 2012 року, та внесла зміни до низки тих виборчих процедур, які могла відкорегувати своїми рішеннями. Причому це було зроблено ще в травні поточного року, не чекаючи призначення повторних виборів народних депутатів України. Зазначені зміни, зокрема, стосуються процедур жеребкування щодо формування окружних та дільничних виборчих комісій. Завдяки ним вдалося суттєво розширити представництво політичних партій та кандидатів як в окружних, так і в дільничних виборчих комісіях. Наприклад, на попередніх виборах до ОВК за результатами жеребкування були включені кандидатури лише 16 позапарламентських партій. А на повторних виборах 2013 року їх кількість зросла до 34.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x