Дитсадок перевели на опалення, значно дешевше від газу

Дитсадок перевели на опалення, значно дешевше від газу

Альтернативний котел, що працює на дровах і тирсі, встановили у дитсадку «Пролісок» селі Мліїв Городищенського району. Тепер в усіх кімнатах завжди тепло – до +22 градусів! Прийшовши вранці, дітки переодягаються у футболки, шортики і спіднички, а вдень сплять в трусиках і маєчках. Такому комфорту раді хлопчики й дівчатка, їхні батьки та весь колектив садочка. Звісно, належний тепловий режим тут підтримували і раніше. Але газове опалення обходилося занадто дорого.

Дитсадок перевели на опалення, значно дешевше від газу

Про це «Новій Добі» повідомив власний кореспондент.

– Енергетичну станцію ЕАС-250 ми придбали за кошти сільської ради, за що щиро вдячні сільському голові Ользі Вакуленко, – розповідає завідуюча ДНЗ «Пролісок» Галина Потурнак. – А всебічну допомогу надав приватний підприємець, депутат районної ради Олександр Єпіфанов. Ще влітку він ініціював встановлення в дитсадку енергетичної установки, що працює на альтернативному паливі. Сам привіз котел зі Львова, знайшов майстрів, які встановили та налаштували обладнання. Мало хто вірив в успіх цієї справи, та світ не без добрих людей. Велика вдячність всім небайдужим людям від колективу дошкільного закладу!

Такі котли – дійсно альтернатива газовому опаленню, адже однієї загрузки бункера (300-400 кг тирси) вистачає приблизно на 5-6 годин безперервної роботи. У Млієві є деревопереробні підприємства, на яких тирса – це відходи виробництва. Котел автоматизований, вимагає до себе мінімальних трудових затрат. На сьогодні це і є реальна економія бюджету сільської громади, адже дитсадок фінансується нею. Це новий вид опалення, йде його подальше технічне освоєння.
Мліївськй дитсадок «Пролісок» вважається одним із кращих дошкільних закладів району. Тут діти почуваються, як удома.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x