Прізвищ Свинарчука, Купрієнка і Костенко в бюлетенях не буде

Прізвищ Свинарчука, Купрієнка і Костенко в бюлетенях не буде

Прізвищ кандидатів у нардепи, які зняли свої кандидатури з виборів до 4 грудня , у виборчих бюлетенях не буде. Про це «Новій Добі» повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.

– Станом на ранок 4 грудня бюлетені ще не публікувались, – заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера. – Саме тоді форми бюлетенів передаються на підприємство для друку. За законом, у ЦВК цей день був останнім для прийняття рішення про скасування реєстрації кандидатів. Прізвищ тих кандидатів, реєстрація яких була скасована і які встигли за 12 днів до дня голосування подати заяви про зняття з реєстрації, у бюлетенях не буде.

Андрій Магера зазначив, що менше ніж за 12 днів до дня голосування кандидати не мають права звертатися до ЦВК про зняття з виборів. Їхні прізвища в будь-якому випадку залишаться в бюлетенях.

– Відмітка «Вибув» може з\’являтися в бюлетенях тільки в екстраординарних випадках, якщо, не дай Бог, хтось помре або буде ще щось надзвичайне, – зазначив Магера.

За його словами , штамп « Вибув» проставляють дільничні виборчі комісії , але тільки на основі рішення ЦВК.
За даними Андрія Магери, раніше , під час президентських виборів , виникали ситуації, коли через неправильно проставленого штампа «Вибув» бюлетені визнавали зіпсованими.

– Ми будемо намагатися тримати це питання під контролем , щоб ні у кого не свербіли руки проставляти штампи «Вибув» не на основі рішення ЦВК, – зазначив Магера.

Нагадаємо , в 194 -му виборчому окрузі про рішення зняти свої кандидатури з виборів заявили самовисуванець , президент автокорпорації «Богдан» Олег Свинарчук та представник Радикальної партії Олег Купрієнко (останній зняв свою кандидатуру на користь Володимира Мамалиги ). У 197 -му окрузі про відмову від участі у виборах заявив кандидат – самовисуванець Павло Костенко та самовисуванець, член Партії регіонів Володимир Доманський.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x