Маленьким Водоліям присвячено срібну монету

Маленьким Водоліям присвячено срібну монету

Національний банк України, продовжуючи серію «Дитячий Зодіак», з 19 січня 2015 року ввів в обіг пам’ятну монету номіналом 2 гривні, присвячену дітям, народженим під сузір’ям Водолія. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Придбати монету можна в Управлінні Національного банку України у Черкаській області, що знаходиться в Черкасах на вул. О. Дашковича, 23.

«Водолійчики» виготовлено зі срібла 925 проби, категорія якості карбування – «спеціальний анциркулейтед», маса в чистоті – 7,78 г, діаметр – 26,5 мм, тираж – до 10 000 штук. Гурт монети, що має форму дев’ятикутника, – гладкий.
На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, написи: угорі півколом – НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, унизу – номінал ДВІ ГРИВНІ та стилізовану композицію – на тлі зіркового неба зображення знаків зодіаку, місяця та сонця; рік карбування монети 2015 та логотип Монетного двору Національного банку України (праворуч), позначення металу, проби та маси Ag 925/7,78 (ліворуч).

На реверсі монети зображено стилізовану композицію – ліворуч на матовому тлі символ знака зодіаку Водолія, у центрі на траві – хлопчик, угорі напис – ВОДОЛІЙЧИК.

Пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x