У Черкаському краєзнавчому музеї вчили писати стилосами та перами

У Черкаському краєзнавчому музеї вчили писати стилосами та перами

Учасники літературно-творчого гуртка «Пегасик», що працює в Черкаській обласній бібліотеці для дітей, побували на майстер-класі з історії письма. Їх люб’язно запросив до себе Черкаський обласний краєзнавчий музей. Науковий співробітник музею Тамара Кургіна-Коваленко провела майбутніх письменників у таємничі вранішні сутінки цивілізації, коли наші пращури робили перші позначки на каменях та кістках. Школярі дізналися, що ще за тисячі років до Київської Русі на території Черкащини були трипільські поселення, жителі яких уже вміли писати і залишили по собі чимало пам’яток.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній бібліотеці для дітей.

У Черкаському краєзнавчому музеї вчили писати стилосами та перами

Під час перегляду відеофільму «Від папірусу до друкарської машинки» пегасівці побачили на власні очі усе приладдя, яке використовувало людство для письма протягом тисячоліть. Папірус та бересту навіть змогли потримати в руках. А потім і самі спробували користуватися стилем-писалом, каламом (очеретяною паличкою), справжніми романтичними перами, металевими перами і навіть друкарською машинкою. Найбільш екзотичним було, звісно, письмо стилосом по восковій дошці.

Не менше, ніж майстер-клас, дітей вразив музей – вони захоплено простували залами від одного експонату до іншого. І з ентузіазмом прийняли запрошення працівників музею відвідати їхній заклад іще раз з екскурсією.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x