Довідки переселенцям видають в органах соцзахисту

«Як стати на облік людям, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції?»

Лисенко П., Черкаси

Заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Катерина Бінусова інформує, що механізм обліку осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, регулюється Постановою КМУ від 01.10.2014 № 509 «Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції».

Для отримання довідки повнолітня особа, яка переміщується, звертається особисто або через законного представника з заявою про взяття на облік до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.
Для отримання довідки про взяття на облік неповнолітніх дітей, які переміщуються без батьків або членів сім’ї, заява подається їхнім опікуном чи піклувальником, або ж законним представником.

Заява про взяття на облік повинна містити таку інформацію про заявника:
– прізвище, ім’я та по батькові;
– громадянство (підданство);
– дата і місце народження;
– стать;
– відомості про склад сім’ї, у тому числі про неповнолітніх осіб, які прибули разом із заявником;
– відомості про зареєстроване та фактичне місце перебування;
– адреса, за якою з особою можна здійснювати офіційне листування, та контактний номер телефону;
– реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код);
– обставини, що спричинили переміщення з тимчасово окупованої території України та району проведення АТО;
– наявність у будь-кого з членів сім’ї у володінні житла, розташованого в регіонах інших, ніж тимчасово окупована територія України та райони проведення АТО;
– відомості про місце роботи та час, з якого особа там працює;
– відомості про житлові, соціальні, медичні, освітні та інші потреби.
Заявник дає згоду на обробку, використання, зберігання його персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».
Разом із заявою про взяття на облік особа, яка переміщується, пред’являє:
– громадянин України – паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;
– іноземець або особа без громадянства – паспортний документ, посвідку на постійне проживання або інший документ, що посвідчує особу.
У разі втрати або викрадення документів, що посвідчують особу, особа, яка переміщується, повідомляє про це територіальним підрозділам ДМС за місцем перебування, які в одноденний строк видають тимчасове посвідчення, що підтверджує особу громадянина України, іноземця або особу без громадянства.

У разі подання заяви законним представником особи, яка переміщується, додатково треба пред’-являти:
– документ, що посвідчує особу законного представника;
– документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, крім випадків, коли законними представниками є батьки (усиновлювачі).

З метою обліку осіб, які переміщуються, уповноважений орган веде Єдину інформаційну базу даних про взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, держателем якої є Мінсоцполітики, до якої включається інформація про особу, яка переміщується, зазначена у поданій заяві про взяття на облік відповідно до пункту 3 цього Порядку, а також дата видачі довідки, назва уповноваженого органу, що її видав, та інформація про задоволення заявлених потреб, надані послуги (виплати).
У день подання заяви безоплатно видається довідка за формою, наведеною у додатку, яка роздруковується на папері формату А4 і підписується посадовою особою уповноваженого органу та скріплюється печаткою відповідного уповноваженого органу. Відомості про неповнолітніх осіб, які переміщуються разом із батьками або членами сім’ї, зазначаються у довідці одного з заявників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x