Концерт симфонічного оркестру «Західноєвропейська класика»

Концерт симфонічного оркестру «Західноєвропейська класика»

Черкаська обласна філармонія презентує

28 січня 2015 р., середа, 18.00

Концерт симфонічного оркестру «Західноєвропейська класика»

До програми першого у 2015 році концерту симфонічного оркестру Черкаської філармонії під управлінням заслуженого діяча мистецтв України О. Дяченка включені твори європейських композиторів ХІХ століття: видатного угорського композитора Ференца Ліста, французького композитора Емануеля Шабріє та сучасного українського композитора із Запоріжжя Дмитра Савенка.

Ф. Ліст став творцем нового жанру – симфонічна поема. Так він втілив у життя свою ідею переказувати музичними засобами твори літератури та образотворчих мистецтв. Серед оркестрових творів Ліста найцікавіші симфонічні поеми, одна з них – «Прелюди» – прозвучить у концерті.

Подарунком меломанам буде виконання Угорської рапсодії №2 Ф. Ліста, котра здатна створити атмосферу свята і підняти настрій публіки.
Відкрийте для себе музику Еммануеля Шабріє, котрого називають найвизначнішим забутим французьким композитором. По-іспанськи темпераментну оркестрову рапсодію «Іспанія», яка і по цей день залишається найпопулярнішим твором композитора, включено до концертної програми симфонічного оркестру.

Гостем програми буде яскравий і, як його часто називають, найбільш прогресуючий джазовий саксофоніст України, заслужений артист України Олександр Рукомойніков. Ми почуємо його соло на саксофоні сопрано і саксофоні тенорі у Концерті для саксофонів з оркестром, котрий його автор – Дмитро Савенко – присвятив саме О. Рукомойнікову.
Вартість квитків: 30-45 грн.

Тел. для довідок: 45-01-61, 45-25-79

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x