На День Соборності черкащани попрощалися із загиблим «кіборгом»

На День Соборності черкащани попрощалися із загиблим «кіборгом»

22 січня 2015 року в Будинку рад керівники області та громада м. Черкаси попрощались із черкащанином, героїчним «кіборгом» Олексієм Панченком. Загинув боєць 19 січня, захищаючи територію Донецького аеропорту від нападу російських окупантів. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Олексій Анатолійович народився 23 вересня 1974 року у місті Черкаси. У 1994 році закінчив пожежно-технічне училище, де й продовжив проходження служби на посаді інспектора по роботі з особовим складом до 1997 року. До призову в армію працював начальником відділу лінійного контролю Управління Укртрансінспекції у Черкаській області. 22 серпня 2014 року був мобілізований до 95-ї аеромобільної бригади 90-го окремого аеромобільного батальйону.

Спільну поминальну панахиду за загиблим провели митрополит Черкаський і Чигиринський Іоанн та представники різних церков і релігійних конфесій.

Під час прощання з Олексієм до громади міста, побратимів, рідних і близьких бійця звернулися голова обласної ради Валентина Коваленко та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Керівники області, зокрема, закликали усіх українців мужатися, єднатися та гуртуватися у ці важкі дні, щоб дати відсіч ворогу. Вони також подякували батькам воїна за те, що вони виховали справжнього героя, патріота й мужнього захисника свободи й соборності України, який до останнього подиху боронив рідну землю, та вручили сину загиблого Почесну грамоту облдержадміністрації і обласної ради. Живим коридором в останню путь провели бійця курсанти й особовий склад Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, усі, хто прийшов віддати шану загиблому «кіборгу».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x