Рівень злочинності на Черкащині знизився на 20 відсотків

Рівень злочинності на Черкащині знизився на 20 відсотків

Кількість розбійних нападів зменшилася на на 44 %, а грабежів на 22 %. Динаміка зниження злочиності в межах області значно краща, ніж в цілому по Україні. Про це повідомив сьогодні журналістам, зокрема, й «Нової Доби», прокурор Черкаської області Юрій Шеремет.

– Я вважаю, що найкраща профілактика злочинності – це розкриття злочинів. коли людина знатиме, що злочин точно буде розкрито і покарання за нього неминуче, то найімовірніше, відмовиться від думки його вчинити, – пояснив Юрій Віталійович. – Тому, крім роботи над поточними, так би мовити злочинами, ми займаємося також злочинами минулих років. Торік ми розкрили 16,2 % злочинів, скоєних у попередні роки. Приміром, навмисні вбивства. Станом на листопад минулого року нерозкритих вбивств залишалося вісім з 63 скоєних. На сьогоднішній день три з цих восьми вже розкрито.

Це вбивство Похілька Дмитра Сергійовича 20 лютого 2014 року поблизу с. Новодмитрівка Золотоніського району, подвійне вбивство Гусаченка та Бєлікова 29 вересня в Дубївці Черкаського району та вбивство Френкель в Умані 7 жовтня. По цим злочинам оголошено про підозру 7 особам. На особливому контролі, за словами обласного прокурора, перебуває вбивство Василя Сергієнка з Корсуня-Шевченківського. По цій справі допитано вже понад 500 осіб і проведено понад 100 експертиз. подробицями прокурор не ділився, посилаючись на таємницю слідства, але запевнив, що у справі є позитивні зрушення і правоохоронці Черкащини доведуть свою професійну спроможність і авторитет, розкривши цю справу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x