Працівники позашкільної освітньої сфери Черкас окреслили проблеми своєї роботи

Працівники позашкільної освітньої сфери Черкас окреслили проблеми своєї роботи

Керівники черкаських позашкільних навчальних закладів під час засідання круглого столу визначили основні проблеми, з якими зіштовхуються в своїй роботі. Обговорення відбулося в актовій залі департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради у рамках проекту «Забезпечення громадського впливу у сфері розвитку позашкільних навчальних закладів у м. Черкаси». Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Серед основних загальних проблем усіх позашкільних закладів освіти учасники круглого столу назвали слабку матеріально-технічну базу та низький рівень фінансування. Керівники спортивних гуртків та секцій говорили про відсутність повноцінних приміщень для тренувань у школах та про необхідність ввести ставки прибиральниці та лікаря в такі заклади.

Окрім того керівники навчальних закладів зійшлись виокремили наступні проблеми:
‒ перевантаження в загальноосвітній сфері (учні іноді задіяні у школах до 18.00 і не мають часу та сил на позашкільні заклади);
‒ невідповідність державних програм реальним потребам учнів;
‒ відсутність кадрів по деяким напрямкам системи позашкілля;
‒ приховані додаткові навантаження на працівників позашкілля;
‒ бюрократизм у документації;
‒ відсутність достатніх мотивуючих факторів для працівників позашкілля у підготовці конкурсантів;
‒ недостатність висвітлення у ЗМІ питань позашкільної освіти;
‒ недостатня обізнаність депутатського корпусу з проблемами позашкілля.
Ці питання будуть враховані в процесі створення поправок до проекту «Програми розвитку позашкільної освіти в м. Черкаси на 2015-2020 роки».

Нагадаємо, програму «Забезпечення громадського впливу у сфері розвитку позашкільних навчальних закладів у м. Черкаси» координує Черкаська обласна благодійна фундація «Паритет» у співпраці з Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. Проект здійснено за фінансової підтримки Фундації ПАУСІ, Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x