8 дитячим спортивним школам області припиняють фінансування?

8 дитячим спортивним школам області припиняють фінансування?

Фінансування із Фонду соціального страхування 8-ми із 45-ти дитячо-юнацьких спортивних шкіл області припиняється. Нині вирішується питання щодо передачі їх на місцеві видатки. Про це повідомив у ході всеукраїнської селекторної наради на чолі з Міністром молоді та спорту Ігорем Ждановим заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Віталій Коваль. Очікується, що на функціонування цих 8 спортивних шкіл області буде виділено 1 416 400 грн. У цілому додаткова потреба, зокрема й на утримання апаратів фізкультурних спортивних товариств, становитиме близько 2,5 млн грн.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

– Згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» з переліку видатків, що здійснювалися за рахунок коштів Фонду соціального страхування, виключені ті, що були спрямовані на фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, – пояснює заступник голови Віталій Коваль. – Тож, відповідно до Бюджетного кодексу України, джерелом фінансування ДЮСШ визначено кошти місцевих бюджетів.
Під час селекторної наради Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов повідомив: «Відтепер основне навантаження з утримання спортивних шкіл лягає на місцеві бюджети, як і персональна відповідальність за їх збереження та функціонування – на місцевих керівників. Більше повноважень, які передаються на місця, в рамках політики децентралізації, означає і більшу відповідальність».

Довідково:
В Україні діє 1567 спортивних шкіл, в яких займається понад 570 тисяч дітей. Минулого року від загальної суми їх фінансування 82 % коштів на спортивні школи йшло з бюджетів області, міст і районів, понад 13 % – виділялось Фондом соцстраху та 5,8 % – з позабюджетного фінансування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x