Президент нагородив лісівника та священника з Черкащини

Президент нагородив лісівника та священника з Черкащини

З нагоди Дня Соборності України, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Президент України Петро Порошенко відзначив ряд українців. Так, почесне звання «Заслужений лісівник України» присвоєне лісничому Дахнівського лісництва державного підприємства «Черкаське лісове господарство» Володимиру Нелезу з Руської Поляни. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Понад 20 років Володимир Федорович вирощує ліс у Дахнівському лісництві:

– Якщо агроном посіяв якусь культуру і вона не вродила, то він її на другий рік може пересіяти, а лісівник як садить, то на століття, йому не можна помилятися, – зазначає пан Володимир.

Чоловік пройшов шлях від простого робітника до лісничого. Сам визнає, що вже й не уявляє себе деінде. Хоча цей підрозділ Черкаського лісгоспу непростий – приміська територія, велике рекреаційне навантаження.
Безумовно, це нелегкий труд – щодня обстежувати сотні гектарів лісового масиву. Але безпека лісу для цих людей – головне. Як і дотримання в ньому порядку. Та найголовнішим своїм досягненням, як лісівника із 40-річним стажем, Володимир вважає створені насадження.

– Не рахував скільки, бо не було коли. Думаю, 100 гектарів точно є, – розповідає лісничий. – З почуттям, що виконав свій обов’язок вже проводжу рубки у своїх же насадженнях, створених раніше.

За вагомі досягнення в галузі та високі виробничі показники ветеран підприємства двічі нагороджений нагрудним знаком «За бездоганну службу в державній лісовій охороні України». До речі, син лісничого продовжує батькову справу – працює майстром лісозаготівель у Дубіївському лісництві Черкаського лісгоспу.

Також настоятеля релігійної громади парафії Святого Архистратига Михаїла Черкаської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату Анатолія Лещенка Глава держави нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x