Черкаські медики будуть із зарплатами

Черкаські медики будуть із зарплатами

Черкаська міськрада проголосувала за те, щоб передбачити в міському бюджеті 33 млн грн на заробітні плати для медпрацівників. Саме з таким проханням до депутатів звернувся директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник. Про це «Нова Доба» дізналася від телерадіокомпанії «ВІККА».

Держава на зарплату працівникам медичної сфери має надати субвенцію в розмірі 186,5 млн грн.

Як зазначив на сесії секретар міськради Олександр Радуцький, до нього, до міського голови та до департаменту охорони здоров’я надійшло більше двох тисяч звернень медиків, які попросили забезпечити їм зарплати. Крім того, працівники поліклінік і лікарень прийшли на сесію, щоб відстоювати свої інтереси.
З цього приводу виступили представники майже всіх фракцій. На їхнє переконання, кошти на зарплати медикам треба надати.

Міський голова Черкас Сергій Одарич попросив депутатів не керуватися емоціями та не влаштовувати концерт на трибуні. Він нагадав, що держава щороку недофінансовує зарплати освітянам і медикам зі сподіванням, що місто покриє цей дефіцит коштом міського бюджету. Проте Черкаси жодного року не витрачали міські кошти на зарплати медикам та освітянам. За словами мера, міська влада щороку тисне на державу, щоб та виконала свої повноваження.
«Я знаю, що моя позиція багатьом присутнім не сподобається. Але я пропоную кошти із зарплат зняти та спрямувати їх у резервний фонд. Опісля звернутися до державної влади й вимагати кошти. Якщо вони готові будуть профінансувати ще 10 мільйонів гривень, то ми спрямуємо з міського бюджету 23 мільйони, якщо 20 мільйонів, ми спрямуємо 13. Це буде правильно. Від держави треба вимагати, щоб вони виконували свої зобов’язання», – зазначив мер.
Він також запропонував зняти кошти із зарплат і перерозподілити їх у бюджет розвитку в резервний фонд без розподілу на видатки.

Директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган зазначила, що правильно було б таки передбачити кошти в міському бюджеті. Однак уже сьогодні підготувати від міської ради звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну з вимогою профінансувати свої делеговані повноваження.

Міський голова Черкас Сергій Одарич зазначив, що в понеділок буде їхати в Київ з вимогою профінансувати зарплати медиків за рахунок держави. В такому разі депутати згодом можуть внести зміни до міського бюджету.
Голосуваня відбувалося в поіменному режимі. Депутати таки підтримали рішення виконкому дати 33 млн на зарплати медикам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x