До Черкас повернулися бійці екс-батальйону «Черкаси»

До Черкас повернулися бійці екс-батальйону «Черкаси»

Учора ввечері 25 солдатів 14-го мотопіхотного батальйону (колишнього батальйону територіальної оборони «Черкаси») прибули до Черкас. На Соборній площі їх зустрічали родичі, волонтери, журналісти. Серед них був і власний кореспондент «Нової Доби».

Героїв зустрічали як годиться. «Центр допомоги армії» вручив їм коровай на рушнику. Та хай людей було небагато (мабуть, це було зумовлено тим, що містяни просто не знали про прибуття бійців), зате зустріч була сердечною: люди скандували «Молодці!», «Герої!», «Дякуємо!». Хтось вручив квіти, хтось – коробку з цукерками, хтось просто висловлював своє захоплення оплесками.

Ці черкащани служили під Волновахою та Старогнатівкою. На передовій вони перебували 5 місяців. Надзвичайно вдячні чоловіки волонтерам: за їхніми словами, на волонтерах сьогодні тримається армія.

До міста бійці прибули на бойовому автобусі – без жодного скла, затягнутому плівкою та обклеєному скетчем. У натовпі казали, що це ще й добре, бо взагалі повернення вояків на ротацію було під питанням, оскільки не було на чому їх довезти. Навіть бензин, за чутками, зібрав для цієї поїздки черкаський Автомайдан. Вони ж і супроводжували автобус містом, чимдуж сигналячи, аби сповістити черкасцям, що герої повернулися додому.

Нагадаємо, обласний військовий комісар Євген Курбет, який також зустрічав бійців, раніше обіцяв, що до половини складу екс-батальйону «Черкаси» прибуде найближчим часом на ротацію. 24 січня у Черкасах зустрічатимуть ще одну групу мотопіхотного батальйону.

Вчора Євген Курбет повідомив, що хлопці відпочиватимуть у відпустці від 10 до 25 діб. А потім повернуться на передову, де служитимуть до травня.

Фоторепортаж можна переглянути тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x