Блакитний вогник з’явився у селі Грищенці на Канівщині

Блакитний вогник з’явився у селі Грищенці на Канівщині

Приємною та довгоочікуваною подією запам’ятається жителям Грищенців, що на Канівщині, День Соборності та Свободи України, адже саме 22 січня 2015 року до першої сільської оселі тут було пущено природній газ.
Поздоровити місцевих жителів та запалити блакитний вогник до села завітали заступник голови райдержадміністрації Анатолій Дурицький, голова районної ради Дмитро Шелест, а також начальник управління з експлуатації газового господарства Людмила Танько. Разом із сільським головою Людмилою Письмак та представником газового кооперативу «Грищенецький» Людмилою Борковець вони перевірили наявність газу у домоволодінні родини Хруленків та засмажили першу яєчню зі шкварками.

Пройти ж непростий шлях до газифікації грищенівцям вартувало чималих зусиль та часу:
– На пуск газу ми чекали ще з 2007 року – саме тоді розпочались роботи з закладення підвідного газопроводу, який було побудовано коштом держави (НАК «Нафтогаз»). Потім будівництво вуличного газопроводу і врешті на початку 2015 року в нашому селі є газ. Зараз вже не хочеться згадувати всі труднощі й перепони, адже все це позаду. Головне – в селі тривають роботи по підведенню газу безпосередньо до будинків учасників кооперативу, а їх у нас 112, – розповідає Людмила Борковець.

Загалом, за інформацією сільського голови Людмили Письмак, протяжність вуличного газопровіду складає 13 км 592 м. «Значну допомогу у фінансуванні вуличного газопроводу нам надала ПрАТ «Миронівська птахофабрика», але треба віддати належне нашій дружній громаді – основну частину коштів зібрали люди, які є членами газового кооперативу. Всі 112 власників будинків з самого початку й до кінця йшли і вірили, що настане той день, коли і в їхніх оселях запалає блакитний вогник», – розповіла Людмила Миколаївна.

Важливість газифікації села відмітили й керівники району. «Незважаючи на значні витрати, а тепер здорожчання блакитного палива, люди все ж прагнуть мати це благо, стараються зробити життя своїх родин трохи комфортнішим. Ось лише наприкінці листопада минулого року було пущено газ у Яблуневі, а вже сьогодні – у Грищенцях. Це позитивні зміни, що дуже необхідні нашим селам», – відзначив заступник голови райдержадміністрації Анатолій Дурицький.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x