Катеринопільські учні змайстрували безпілотник

Катеринопільські учні змайстрували безпілотник

Учні авіамодельного гуртка районного будинку дитячої та юнацької творчості презентували безпілотник виготовлений власними руками, який буде використовуватися для розвідки в зоні АТО. Невдовзі новенький безпілотник буде передано нашим військовим. «Нова Доба» про це дізналася в ОДА.

Як розповіли вихованці гуртка, модель зібрана за їхніми власними кресленнями, матеріали і деталі було закуплено на волонтерські кошти, зібрані школярами та педагогами. Так, спільними зусиллями зібрали безпілотний літальний апарат, здатний підніматися на висоту більше двох кілометрів, щоб у режимі реального часу отримувати зображення. Керував процесом створення безпілотника керівник авіамодельного гуртка районного будинку дитячої та юнацької творчості Ігор Шихурдін.

Презентація моделі відбулася у Катеринопільському ліцеї й була приурочена Дню Соборності України. У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації з соціальних та гуманітарних питань Ірина Міненко, голова обласної громадської організації «За Україну, її славу і волю» Людмила Турган, педагоги та учні. Після демонстрації літального апарату відбулася тематична концертна програма, в ході якої звучали патріотичні вірші та пісні. Також нашим захисникам передадуть дитячі листи, малюнки та вироби.

Учні авіамодельного гуртка запевняють, що нехай літальний апарат і зібраний ними, але за своїми характеристиками він не поступається професійним аналогам. Правда, якщо раніше подібна робота була для хлопців просто хобі, тепер вони сподіваються за допомогою цієї моделі врятувати життя бійців в зоні АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x