Якщо авто міняють по гарантії, то збір повторно не платиться

Чи потрібно повторно сплачувати збір на обов’язкове державне пенсійне страхування при заміні нового автомобіля, якщо він перебуває на гарантії?

– У разі заміни нового автомобіля (на гарантії) необхідно звернутись до положень пункту 2 частини першої статті 708 Цивільного кодексу України. Там сказано: якщо покупець протягом гарантійного або інших термінів, котрі визначено в обов’язкових для сторін правилах або договорі, виявить недоліки, про які не повідомив продавець, то покупець має право вимагати від продавця або виготовлювача заміни товару на аналогічний товар належної якості або на такий самий товар іншої моделі з відповідним перерахунком, коли є різниця в ціні, – роз’яснює Тетяна Рожко, перший заступник начальника управління ПФУ в м. Черкаси. – Тому якщо легковий автомобіль аналогічної моделі й артикулу видають споживачеві як заміну автомобіля за гарантією, збір на обов’язкове державне пенсійне страхування під час реєстрації такого автомобіля не сплачують.
У разі заміни легкового автомобіля за гарантією на іншу (дорожчу) модель, а таке також трапляється, збір на обов’язкове державне пенсійне страхування під час реєстрації такого автомобіля сплачують із різниці у вартості автомобілів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x