Громадські організації та ЗМІ стали активніше вимагати інформацію в прокуратурі

Громадські організації та ЗМІ стали активніше вимагати інформацію в прокуратурі

Минулого року прокурори забезпечили права громадян на отримання публічної інформації.
Органами прокуратури області протягом минулого року вжито дієвих заходів щодо реалізації прав суб’єктів відносин у сфері доступу до публічної інформації.

Так, упродовж вказаного періоду на підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації» до органів прокуратури надійшло 172 запити на отримання публічної інформації, проти 141 у 2013 році. Це свідчить про тенденцію до більш активного використання своїх прав суб’єктами відносин у вказаній сфері.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Із числа отриманих запитів 131 розглянуто, з них на 84 надано інформацію, 47 – роз’яснення, а решта – 41 направлено іншим розпорядникам інформації.
Відмов у задоволенні запитів не було.

Здебільшого вони стосувались питань нагляду за додержанням чи застосуванням законів – 37, досудового розслідування – 33, організаційно-розпорядчої діяльності і кадрових питань – 23, підтримання державного обвинувачення та представництва громадян і держави в суді – 5, інших питань – 33.
Переважно зверталися громадяни, юридичні особи, громадські організації та представники засобів масової інформації.

У 4 рази зросла активність на отримання публічної інформації громадських організацій, у 2 – ЗМІ, а от у громадян відмічається тенденція до її зменшення.

Згідно зі ст. 23 вказаного вище Закону рішення, дії чи бездіяльність органів прокуратури області, як розпорядника інформації, запитувачами до суду не оскаржувались.

Органами прокуратури області постійно вживаються заходи щодо систематичного забезпечення інформування громадськості про результати своєї діяльності та роз’яснення порядку застосування прав громадян, передбачених Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x