Свідки з боку обвинувачення у справі проти екс-мера Черкас свідчать… на його користь

Свідки з боку обвинувачення у справі проти екс-мера Черкас свідчать… на його користь

У Шевченківському райсуді Києва відбулося чергове засідання у справі Сергія Одарича. Нагадаю, йому інкримінують незаконне звільнення шістьох працівників міськвиконкому й невчасне поновлення їх на посадах. На засіданні допитали двох свідків із боку постраждалих. Їхні свідчення пролили світло на ключові аспекти обвинувачення.

Попри революційні настрої у столиці, засідання почалося вчасно та без інцидентів. Цього дня суд мав вислухати чотирьох свідків із боку обвинувачення. Проте на засідання з’явилися лише двоє.

Наталія Кругляк, державний обвинувач: «Будемо вживати всіх заходів для того, щоби свідки з’явилися на судове засідання. Оскільки в нас є певні проблеми. Стосовно кожного свідка є проблеми зі здоров’ям. Через ці проблеми вони не являються в суд. Ми будемо намагатися зробити все, щоби ці свідки з’явилися в суд і дали покази».
Першою давати свідчення вийшла колишній помічник мера Ірина Лапська. Жінка більше п’яти років пропрацювала разом із колишнім міським головою Сергієм Одаричем. Особливу увагу з боку обвинувачення приділили обов’язкам пані Ірини. Зокрема, проектам резолюцій, які проходили через приймальню.

Сергій Одарич, обвинувачуваний: «Виявилося, що прокуратура або не готова до розгляду, або просто намагалася підмінити документ. Бо на огляд свідку був наданий документ із накладеною резолюцією не її рукою. І при цьому прокуратура намагалася довести, що це саме цей свідок накладав якісь проекти резолюцій».

Проте особливу увагу як із боку обвинувачення, так і з боку захисту викликали свідчення державного виконавця Анжели Пустовар. Її покази підтвердили, що вимоги з поновлення на роботі звільнених працівників стосувалися не екс-мера, а Черкаської міської ради. А саме на цьому і наполягає захист колишнього міського голови Черкас.

Сергій Одарич, обвинувачуваний: «Було багато розмов про те, що боржник не виконував рішення суду. Коли з’ясували, хто ж такий боржник, то боржником була Черкаська міська рада та виконавчий комітет. І державний судовий виконавець визнала, що Одарич Сергій Олегович не проходив ніде боржником і до нього претензій у частині невиконання рішення суду немає. Сьогоднішні два свідки повністю розбили величезний шматок обвинувачення, яке намалювала прокуратура».

Наступне слухання призначили на 11 грудня. Тоді мають допитати решту свідків із боку обвинувачення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x