Золотоніські діти споряджають Збройні сили

Золотоніські діти споряджають Збройні сили

Партію незвичних та серйозних, як для юного віку, речей надіслали в зону українсько-російської війни учні гімназії. Разом з маскувальною сіткою, поширеним нині явищем, яку плетуть не вперше, школярі на уроках трудового навчання виготовили персональні буржуйки, а також зібрали гроші на професійні рації.

Про це «Нова Доба» на сайті міста Золотоноша.

Дві зимові сітки за традицією плели гуртом – учні всіх вікових категорій. До того ж, цього разу їх розмір був чималий – 6 на 8 метрів. Вільного місця біля захисного накриття на перервах знайти було складно. Як зазначають представники виховної служби навчального закладу, через ажіотаж часом навіть проблематично було вчасно знайти білу тканину.

Золотоніські діти споряджають Збройні сили
У шкільній майстерні хлопчаки тим часом опановували новий тип навчальних проектів: замість традиційних до цього стільців чи шахових дошок, тепер з підручних засобів виготовляють маленькі опалювальні прилади, за допомогою яких можна легко гріти воду, чай, або ж навіть шкарпетки та руки. Все це буде передане на фронт у 93 окрему механізовану бригаду за допомогою золотоніського волонтера Ігоря Ястремського. Після його останнього візиту до школи та розповіді про перебіг подій на сході, старшокласники за декілька діб до відправлення вантажу загорілися ще однією ідеєю.

Ястремський розповів школярам про військових із зенітно-ракетного полку, який до війни базувався в Донецьку, а цього року отримає своє постійне місце проживання у нашому місті. Нещодавно їхня технічна вантажівка потрапила під обстріл, внаслідок чого бійці втратили засоби зв’язку. Ініціативна група гімназистів на чолі з президентом учнівського самоврядування (Андрій Ярошенко) оголосила про збір коштів на дві радіостанції, агітуючи своїх однолітків. Вже у вівторок пристрої були презентовані в холі школи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x