Повідомлення не отримали? Податок не сплачуйте!

«Чи буде особа притягатись до відповідальності за несплату податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, якщо орган контролю не надіслав до 1 липня повідомлення-рішення про сплату податку?»
Світлана, м.Черкаси

Як пояснив заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб та майнових податків управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Черкаській області Володимир Жаврід, відповідно до п.п. 266.7.1. п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України, обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється органом контролю за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника житлової та/або нежитлової нерухомості виходячи з бази оподаткування та відповідної ставки податку.

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку органом контролю за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).
Якщо сума грошового зобов’язання розраховується органом контролю, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність і повноту нарахування такої суми, проте несе відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання і має право оскаржити зазначену суму в порядку, встановленому ПКУ (згідно п. 54.5 ст. 54 ПКУ).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x