У ЧДТУ планують відкрити ще близько семи нових спеціальностей

У ЧДТУ планують відкрити ще близько семи нових спеціальностей

Розширення кола технічних напрямів підготовки у ВНЗ та збільшення кількості спеціалістів, які б задовольнили попит підприємців – над такими проблемами працюють керівництво Черкаського державного технологічного університету. Вони намагаються йти в ногу з часом та відкривати нові напрями й спеціальності у своєму вузі.

Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Відкриваючи нові напрями та спеціальності, ми моніторили попит на професії в Черкасах та й у цілому в регіоні. Такі напрями підготовки як геодезія, картографія та землеустрій, транспортні технології для нашого регіону являються новими. Вони запроваджені лише в ЧДТУ і зможуть забезпечити потреби підприємств, – розповів Анатолій Капля, директор Центру післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, доцент.

– Ще є близько 7 спеціальностей, які ми хочемо відкрити. Нещодавно була розмова з нашими лісівниками, у планах яких є озеленити наше місто. А в нашому вузі є така спеціальність, як ландшафтний дизайн, – зазначила ректор ЧДТУ, професор Тамара Качала.

Крім цього, в ЧДТУ хочуть запровадити такі спеціальності як соціальна робота, здоров’я людини. Дуже широко почалася робота щодо відкриття нових спеціальностей за напрямом підготовки «магістр» – це електротехнічні системи, електроспоживання, екологія, охорона навколишнього середовища, технології продуктів бродіння і виноробства.

– Звертаємо увагу й на інформаційні спеціальності, розгалужуємо напрями підготовки магістрів: інформаційні технології проектування, системне проектування, комп’ютерний еколого-економічний моніторинг. Раніше деякі з перерахованих спеціальностей були наявні лише в Києві, – додав Анатолій Миколайович.

Більше 5 років в ЧДТУ запроваджена система довузівської підготовки. Університет працює як з абітурієнтами, які збираються вступати на 1 курс, так і з тими, хто хоче підвищити свою кваліфікацію. На таку категорію вступників спрямована робота Центру післядипломної освіти. Більше ніж по 10 спеціальностях Центру здійснюється перепідготовка фахівців, це як технічні, так і економічні спеціальності. Такий центр при ЧДТУ працює вже більше 20 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x