Чорнобаївські учні плетуть маскувальні сітки для військових

Чорнобаївські учні плетуть маскувальні сітки для військових

Учні Чорнобаївської ЗОШ №1 та Іркліївського аграрного ліцею плетуть маскувальні сітки для українських військових. Сплетене захисне спорядження передають військовим на передову разом із власноруч виготовленими оберегами та щирими побажаннями миру.

Нещодавно активісти ГО «Чорнобаївська народна рада» звернулися до учнів Чорнобаївської ЗОШ №1 з проханням допомогти у виготовленні маскувальних сіток. Школярі із задоволенням відгукнулися. І робота закипіла. Всі діти з дому принесли зношені речі природних кольорів. Учні 3-11-их класів перебирали тканини, сортували за кольором, різали на смужки. У плетінні поєднали два різновиди: та у стилі мілітарі. Наразі виготовили дві сітки (10 на 2 та 23 на 8 метрів).

Чорнобаївські учні плетуть маскувальні сітки для військових

Найактивніше включилися в роботу учні 6-8 класів. Найкращими «в’язальниками» стали Олексій Молібог, Артур Вовк, Владислав Зеленюк, Євгеній Перепилиця (на фото 1) та Августін Савенков (до речі, переселенець із Горлівки).
Координує роботу педагог-організатор Олена Палій, яка пройшла майстер-клас з техніки виготовлення сіток, проведений головою Благодійного фонду «З ВІРОЮ В СЕБЕ» Альоною Вербицькою в районному Будинку культури.
Захисне спорядження школярі передали волонтерам для відправки в зону АТО. Разом із сіткою помандрували і бандеролі захисникам. Кожен клас підготував пакуночки, в які склали листи зі словами подяки та побажаннями якнайскорішого повернення з перемогою, прапорці, іграшкових песиків, щоб охороняли мир і спокій кожного солдата, та цукерки «Гостинець» (цукерки купували спеціально із такою назвою, щоб військові відчули смак справжніх гостинців, виготовлених з любов’ю, теплом і переживанням за їх долю).
До кожного подарунка додали власноруч виготовлені обереги (фото 2), перев’язали жовто-блакитними стрічками, як своєрідний меседж, що вся Україна турбується і переживає за їх долі.

Чорнобаївські учні плетуть маскувальні сітки для військових

Долучилися до плетіння захисного спорядження й учні Іркліївського аграрного ліцею.
Як розповідає голова ради гуртожитку Ніна Супрун, вони вже відправили на передову дві маскувальні сітки:
– Там, на сході, мир захищають наші солдати. І наші думки линуть до них: як їм там, під обстрілами, в окопах, на блокпостах? Хочеться хоч чимось допомогти, зігріти, підбадьорити.
Ось і ми, мешканці гуртожитку Іркліївського аграрного ліцею, вирішили взяти посильну участь у зборі допомоги воїнам.

Вечорами в’язали маскувальні сітки. І треба було бачити, з яким задоволенням працювали всі без винятку. Тому за досить короткий час зв’язали дві сітки. Приємно, що всі жителі Ірклієва та Першотравневого відгукнулися і принесли білу матерію. Можливо, саме ці сітки врятують чиєсь життя…

А потім зібрали посилку. Туди спакували печиво, каву. Дівчатка написали листи і вклали їх у теплі носки. Все це передали волонтерам, які, ризикуючи своїм життям, доставляють і посилки, і сітки нашим воїнам на передову.
А ще ми вклали туди часточку своєї душі і віри в те, що в цьому році в нашій країні запанують мир і злагода.

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x