Черкащина перерахувала понад 7 млн грн військового збору

Черкащина перерахувала понад 7 млн грн військового збору

У січні 2015 року для підсилення обороноздатності нашої країни черкащани перерахували до державного бюджету 7041 тис грн військового збору. До кінця місяця очікується надходження ще понад 4 млн грн збору. А за серпень-грудень минулого року платники нашої області сплатили на потреби армії 55346 тис грн збору.
Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Загалом, за статистикою ДФС України, з початку запровадження військового збору до бюджету надійшло 2,5 млрд грн. Як прокоментував на своїй сторінці у Facebook Голова Державної фіскальної служби України Ігор Олегович Білоус: «Ці кошти ідуть на фінансування української армії. В цей важкий час кожен з вас робить свій внесок у посилення обороноздатності країни. Завдяки вам і волонтерам бачимо, що наші солдати вже краще екіпіровані, ніж були ще півроку тому. Разом ми вистоїмо». Нагадуємо, що військовий збір запроваджений із 3 серпня 2014 року, його ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування.

Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» продовжено справляння військового збору до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Платниками збору як і раніше є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, що отримують доходи в Україні, податкові агенти. Водночас згідно Закону №71-VІІІ змінений об’єкт оподаткування. Починаючи з 1 січня 2015 року об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб.

Так, об\’єктом оподаткування резидента є: загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України. Об\’єктом оподаткування нерезидента є: загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні та доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x