За 2014 рік бюджету відшкодовано збитків на суму 11,6 млн грн

За 2014 рік бюджету відшкодовано збитків на суму 11,6 млн грн

За повідомленням оперативного управління фіскальної служби області за минулий рік за матеріалами оперативних підрозділів було розпочато 67 кримінальних проваджень, 58 з яких категорії «тяжкі» та «особливо тяжкі». За ознаками ухилення від сплати податків – 34 кримінальних провадження. По 16 кримінальних провадженнях матеріали були направлені до суду, у т.ч. 12 з обвинувальним вироком. По вказаних провадженнях державі вже відшкодовано збитки в сумі 2,7 млн грн.

Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

За участю співробітників податкової міліції області виявлено 5 фактів безпідставної заявки до відшкодування сум ПДВ у розмірі 17,1 млн грн. За напрямом боротьби з незаконним відшкодуванням ПДВ зареєстровано 4 кримінальних провадження. Два провадження порушені за ч.2 ст.15, ч.4,5 ст.191 Кримінального кодексу України, пов’язані із незаконним відшкодуванням податку на додану вартість у розмірі 7,3 млн грн, інші два – за ч.5 ст. 191 КК України пов’язані з незаконним відшкодуванням ПДВ на суму 818,8 тис грн.

Торік оперативні працівники вилучили з незаконного обігу товари на суму 27,6 млн грн, у тому числі на 26,8 млн грн. підакцизних товарів. З них алкогольних напоїв на 23,9 млн грн, спирту на 2 млн грн, тютюнових виробів вартістю 153 тис грн. Також вилучено з незаконного обігу 7 легкових автомобілів на 759 тис грн. За матеріалами оперативників обліковано 6 кримінальних проваджень відносно виробників підакцизних товарів.

Також за результатами роботи по напряму протидії розкраданню бюджетних коштів та їх легалізації до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 10 кримінальних правопорушень. Сума виявлених легалізованих доходів становить 6 млн 386 тис грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x