Черкаському краєзнавчому музею СБУ подарувала книги

Черкаському краєзнавчому музею  СБУ подарувала книги

Книги, видані на основі матеріалів пошукової групи, яка діє на базі Главку вже понад двадцять років, передали музею представники Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі відомства.

Під час зустрічі йшлося про досвід вивчення архівних матеріалів, які розповідають про діяльність правоохоронних органів Черкащини з 1920-х років минулого століття і до сьогодення.

Гості зі столиці подарували черкащанам три свої доробки – книги «Органи державної безпеки Київщини 1917-2008 роках у фотографіях та документах», «Слідами полеглого полку» та видану нещодавно книжку під назвою «Правоохоронці Київщини у партизанській та підпільній боротьбі з фашистами в роки Великої Вітчизняної війни», присвячену героїчній боротьбі українського народу з фашистськими загарбниками.

Черкаському краєзнавчому музею  СБУ подарувала книги

Видання містять велику кількість інформації, що може допомогти у дослідженнях науковцям Черкащини, адже архівні документи та фотографії, представлені у книгах, мають відношення до регіону, значна територія якого раніше входила до складу Київщини.
Науковці подікували керівництву столичного главку за вагомий внесок у досліджувану ними тему та надання консультативної допомоги у вивченні матеріалів, пов’язаних з історією та розвитком органів державної безпеки. Сторони домовились і надалі обмінюватись досвідом у відновленні невідомих сторінок з історії регіонів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x