Площу Слави таки реконструюють

Площу Слави таки реконструюють

Щоправда, не на радянський лад. Чиновники прислухались до критики містян, що виступили проти Георгіївської стрічки в середмісті. Тепер на території у більш аніж дві тисячі квадратних метрів з’явиться національний символ – триколірний рушник. Роблять його з тротуарної плитки й обіцяють, що прослужить не менш аніж чверть століття. Як ідуть роботи – Олена Берестенко далі.

Цей майдан чекав ремонту з середини 80-их.

Олександр, житель м. Черкаси: «Давно не було. Ото як зробили колись, а потім дірки латали».

Нині його на всю реконструюють. Тут більше не буде асфальту. На площі в більш аніж дві тисячі квадратних метрів кладуть плитку. У формі українського рушника, кажуть працівники. Від оскандаленої Георгіївської стрічки в мерії таки відмовились.
Артур Савін, директор департаменту містобудування та архітектури МВК: «Была неоднозначная реакция жителей Черкасс, поэтому было принято решение пешеходную дорожку сделать в виде абстрактного геометрического рисунка, чтоб это действительно было украшение».

Оновлять тут не лише пішохідну доріжку. У планах владців – клумби, фонтани, каплиця і стела з іменами черкаських вояк. Здати об’єкт планують до кінця грудня.

Віктор Лисенко, робітник: «Вихідних нема. Працюємо і в суботу, і в неділю. Терміни піджимають. Та й погода не сприяє, бо вже ж зима».

Фінансують роботи з бюджету розвитку. Реконструкція майдану від Шевченка до Хрещатика затягла на майже мільйон. Ще понад 600 тис. грн. витратять на облаштування Пагорба Слави.

Артур Савін, директор департаменту містобудування та архітектури МВК: «Поставлено задание провести обследование Холма Славы. На его основании будет разработан проект реконструкции. Это строительство смотровой площадки и обустройство прилегающей территории».

Завершити роботи на обох об’єктах у мерії пообіцяли до травня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x