Стихійні сміттєзвалища та неочищені стічні води – традиційні проблеми Черкащини

Стихійні сміттєзвалища та неочищені стічні води – традиційні проблеми Черкащини

З метою координації діяльності районних державних адміністрацій, районних та міських рад у галузі охорони навколишнього природного середовища 28 січня 2015 року проведено робочу нараду для представників Золотоніської, Черкаської, Чорнобаївської, Смілянської районних державних адміністрацій та районних рад, а також виконавчих комітетів Черкаської, Золотоніської, Смілянської міських рад.

Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті екології та природних ресурсів Черкаської ОДА.
В нараді приймали участь представники Департаменту екології та природних ресурсів та Державної екологічної інспекції у Черкаській області.

В ході наради Департаментом окреслені основні екологічні проблеми області, які потребують вирішення, а саме:
– забруднення водних об’єктів недостатньо очищеними стічними водами, внаслідок неефективної роботи або відсутності очисних споруд комунальних господарств,
– забруднення підземних водних горизонтів, внаслідок наявності покинутих та непридатних до експлуатації свердловин,
– зберігання непридатних, невідомих та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин (відходів пестицидів) на території області,
– неорганізоване складування твердих побутових відходів в сільських населених пунктах та влаштування стихійних сміттєзвалищ.

Повідомлено про основні зміни у законодавстві щодо розподілу коштів екологічного податку та грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням природоохоронного законодавства та надано роз’яснення щодо подальшого планування природоохоронних заходів на місцях.

Також, заслухали основні проблеми у сфері охорони навколишнього природного середовища, які виникають при виконанні покладених обов’язків на районні державні адміністрації та виконавчі комітети міських рад.
Працівниками Департаменту наданні роз’яснення щодо шляхів реалізації державної екологічної політики та наголошено на необхідності забезпечення виконання вимог діючих нормативно-правових актів у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x