На Черкащині оголошено вироки 22 хабарникам. За грати реально сіли двоє

На Черкащині оголошено вироки 22 хабарникам. За грати реально сіли двоє

Протягом 2014 року правоохоронними органами області до суду направлено 31 обвинувальний акт про корупційні правопорушення стосовно 33 посадовців, серед них: 3 працівники органів внутрішніх справ, 1 суддя, заступник директора Департаменту Черкаської ОДА, 7 посадових осіб органів місцевого самоврядування та 12 осіб, які виконують організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські обов’язки.

Судами постановлено 20 обвинувальних вироків відносно 22 осіб.
Вироком суду до реального позбавлення волі, 7 та 6 років, засуджено начальника Смілянського міського відділу державної виконавчої служби, який за співучасть отримав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 12 тис грн за невчинення виконавчих дій.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.
Прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт відносно заступника директора Департаменту – начальника управління планування, розвитку та координації природоохоронної діяльності Департаменту екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації. Вона вимагала та отримала неправомірну вигоду від керівника приватного підприємства у вигляді 3 тис грн за погодження документів. Вироком суду останню визнано винною та засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.

Також вироком суду до 5 років позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України засуджено Чигиринського міського голову та його заступника за отримання хабара.

Вживались заходи щодо виявлення проявів хабарництва у судовій гілці влади.
Так, прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт відносно судді Уманського міськрайонного суду області, який за співучасть отримав неправомірну вигоду у розмірі 3 тис доларів США за прийняття рішення на користь чоловіка заявниці. Наразі судовий розгляд триває.

Проведена належна робота прокурорів щодо здійснення координаційної діяльності правоохоронних органів з приводу виявлення адміністративно караних корупційних правопорушень.

Зокрема, уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції області складено та направлено до суду 86 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. З них складених: органами прокуратури – 32, міліцією – 30, службою безпеки – 24.
За результатами розгляду протоколів судами до відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 58 осіб, а саме: притягнуто 8 державних службовців (серед них перший заступник голови Черкаської ОДА, голова Тальнівської РДА, перший заступник голови Уманської РДА), 16 депутатів сільських, селищних, міських районних рад, 11 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 4 митників, 2 податківців та 16 осіб, які виконують організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські обов’язки.
Складено також протокол про вчинення виконувачем обов’язків Канівського міського голови адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-7 КУпАП. За результатами розгляду якого останнього притягнуто до відповідальності.
До суду скеровано протокол стосовно першого заступника Уманської РДА, який допустив порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності. За результатами судового розгляду останнього притягнуто до адміністративної відповідальності та звільнено з займаної посади.

Робота на вказаному напрямку триває та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Нагадаємо, що протягом 2015 року прокуратурою області погоджено повідомлення про підозру вже 4 посадовцям, яких правоохоронці затримали «на гарячому» під час отримання ними неправомірної вигоди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x