«Черкаські цокотухи» співали для «Донбасу»

«Черкаські цокотухи» співали для «Донбасу»

1 лютого заступник голови Драбівської районної ради Тетяна Богославець та учасники аматорського фольклорного колективу «Черкаські цокотухи» села Кононівка у складі «Мистецького спецназу» побували в навчальному центрі Національної гвардії України в селі Нові Петрівці Київської області.

Творча зустріч була присвячена захисникам Вітчизни – бійцям батальйону «Донбас», які прибули на ротацію.

У «Мистецькому спецназі» взяли участь голова Національної Ради жінок України Людмила Порохняк-Гановська, Голова Правління «Всесвітньої асоціації миру» Михайло Ільїн, майстриня Людмила Грабовенко, солістки Зразкового театру пісні «Ладоньки» Марічка Леонова та Амєлія Підлісна, Народний артист України Олесь Харченко, Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Ірина Пірсанова, солістка Народного ансамблю «Калина» Наталія Ребрик, ініціатор поштового походу-реквієму «Останнім шляхом Кобзаря» Олександр Канівець, фольклорний ансамбль «Черкаські Цокотухи» села Кононівка Драбівського району під керівництвом Любові Козій та за підтримки голови Драбівської районної ради Володимира Дзеги.
Про це «Нова Доба» дізналася в Драбівській РДА.

Від делегації командиру військової частини, полковнику В.Г.Мусієнку було вручено запашний коровай, випечений з черкаської пшениці умілими господинями. На щастя, та на добро хліб-сіль за давнім українським звичаєм усім Воїнам – Захисникам.
«Черкаські цокотухи» співали для «Донбасу»
Задушевно линули пісні у виконанні фольклорного ансамблю «Черкаські Цокотухи», у яких відчувалася дивовижна сила і натхнення українських жінок-подвижниць. Всі вони займаються різними справами: на їхніх плечах і господарство, і робота. Та вони знаходять час, щоб згуртувавшись, співати українські пісні, даруючи людям насолоду зустрічі з народним, самобутнім мистецтвом.

Чепурні кононівські господині подбали також і про гостинці. Жінки привезли різноманітні страви, виготовлені власноручно, з великою любов’ю. На столах були вареники, зрази, деруни, картопляники, пампушки і звичайно ж – сало перемелене з часником.
«Черкаські цокотухи» співали для «Донбасу»
Дуже хотілося всім учасникам «Мистецького спецназу» підтримати патріотичний дух військових, щоб солдати відчули як їх люблять, чекають, надіються і вірять у спільну перемогу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x