Смілянські заводи стануть стратегічними підприємствами України

Смілянські заводи стануть стратегічними підприємствами України

Заступник голови – керівник апарату Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль відвідав із робочою поїздкою підприємства Смілянщини, зокрема ПАТ НВ ПП «Смілянський електромеханічний завод» і НВ ПП «ДАК-Електропром». Нині вирішується питання про систему подальшої роботи обох підприємств. Тож, Віталій Коваль разом із першим заступником голови обласної ради Наталею Кравцовою й начальником управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Юрієм Панченком прибули в Смілянський район, щоб вивчити це питання спільно з керівниками заводів. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

У цілому ПАТ «Науково-виробниче підприємство «Смілянський електромеханічний завод» займається виготовленням і ремонтом електричних машин тягового рухомого складу та збуває готову продукцію до Казахстану, Монголії та інших країн. На сьогодні виробництво через відсутність матеріалів частково призупинило роботу. Причиною цьому є кредиторська заборгованість замовників підприємства (17 млн грн). Водночас акціонери все ж зацікавлені в подальшій роботі заводу.

Нині тут працює 1300 працівників, і вирішується питання про доцільність близько 300 робочих місць. Тому представники обласної влади запропонували перепрофілювати спеціальність робітників. Тим більше, за словами директора з виробництва та забезпечення Смілянського електромеханічного заводу Ігоря Усовича, на території розташований зварний майданчик, парк механічного обладнання, також тут можна займатися ремонтом сільськогосподарської техніки.

Віталій Коваль відвідав і Науково-виробниче приватне підприємство «ДАК-Електропром», яке займається ремонтом електричних машин рухомого складу, міського електротранспорту, асинхронних, колекторних електродвигунів, трансформаторів, генераторів для промислового устаткування й транспорту.

Заступник голови зазначив:
– У нинішній ситуації, коли на Луганщині та Донеччині подібні підприємства зупинили свою роботу, смілянські ремонтні заводи можуть стати важливими стратегічними підприємствами, враховуючи їхній напрямок діяльності. Адже залізні дороги є головною транспортною артерією України. А налагодивши співпрацю з керівництвом Укрзалізниці та отримавши замовлення на ремонтні роботи, підприємства матимуть змогу працювати на повну потужність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x