На вихідних в області очікується хуртовина

На вихідних в області очікується хуртовина

На Черкащині зима поступово набирає сили. Так, 3 грудня відбувся перехід середньої добової температури повітря через 0° у бік зниження. У поточному році ця подія відбулася на чотири доби пізніше, ніж зазвичай. У Гідрометцентрі це явище називають початком метеорологічної зими. Але поки що сильних морозів не очікується, «хвилі» холоду чергуватимуться із «хвилями» тепла.
За прогнозом, найближчими днями погодні умови Черкащини визначатимуть атмосферні фронти циклону із північного заходу Європи. Спостерігатиметься вітряна погода з опадами у вигляді мокрого снігу та снігу. Про це «Новій Добі» повідомили в Гідрометцентрі.

Найбільш інтенсивні опади, хуртовина очікуються 7-9 грудня. Максимальна швидкість вітру досягатиме 15-20 м/с, що є небезпечним гідрометеорологічним явищем погоди. Місцями по області на дорогах сніг, ожеледиця. Температурний фон поступово знизиться. На початку наступного тижня температура повітря вночі становитиме 5-10° морозу, вдень 2-7° морозу.
В зв’язку з несприятливими погодними умовами Державтоінспекція Черкаської області звертається до водіїв з проханням бути максимально уважними та обережними під час руху в несприятливих погодних умовах, неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування.

Починаючи з 7 грудня, на річках басейну Дніпра, мілководдях усіх дніпровських водосховищ очікується поява льодових утворень у вигляді заберегів та шугоходу. 9-11 грудня на дніпровських водосховищах льодоутворення посилиться, на річках – до встановлення льодових перемичок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x