На Черкащині процвітає земельна корупція

На Черкащині процвітає земельна корупція

Очільник області гостро розкритикував роботу управління Держземагентства та реєстраційних служб. Усе – через шквал скарг від черкащан. Причому вони надходять звідусіль, зауважив Юрій Ткаченко на координаційній нараді в ОДА. Це підтвердили і керівники районів, яких заслухали по селекторному зв’язку. Хоча в самому управлінні Держземагентства твердять, що вже й так працюють краще, ніж ще торік.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Мова йде і про надання земельних ділянок без урахування думки громади та місцевої влади, – пояснює обласний керманич. – Також у нас є фермери, які роками обробляли землю, а потім втрачають її ледь не за день. Поки вони, приміром, збирають документи на переоформлення оренди, знаходяться особи, які поспіхом отримують ці наділи. Зрозуміло, за які «заслуги». Причому ці особи навіть не мають виробничої бази. Або інша ситуація: земельні ділянки пріоритетно отримують великі компанії, які не підтримують контактів із сільрадами та не створюють нових робочих місць.

Голова обладміністрації має також претензії до реєстраційної служби. Хоча в обласному управлінні юстиції звітують: затримок із реєстрацією по Черкащині взагалі немає. І нарікають на брак кадрів.

– Я постійно спілкуюся з підприємцями, – зауважує Юрій Ткаченко. – І знаю, як виникає така позитивна статистика. У реєстраційній службі просто просять заявників приносити договори на реєстрацію невеликими порціями. Так документи роками відлежуються на руках у підприємців. Більше того, я маю інформацію про те, що з людей і далі беруть хабарі за реєстрацію договорів. Тому, по-перше, прошу громадян, на зволікаючи, звертатися до правоохоронних органів. По-друге, негайно віднести всі свої заяви до реєстраційної служби, аби ми побачили реальну статистику.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x