Чорнобаївські школярі згадали Героїв Крут та Небесну Сотню

Чорнобаївські школярі згадали Героїв Крут та Небесну Сотню

Нещодавно в Чорнобаївський ЗОШ №2 пройшла відкрита бібліотечна година «Спом’яни їх, не забудь!», присвячена 97-річчю бою під Крутами та річниці Майдану. Підготували її бібліотекар Наталія Таранушенко та вчитель Надія Перехрест.

Про День пам’яті Героїв Крут та Небесну Сотню, патріотів, які в різні часи відстоювали національну державність і полягли, пішовши в безсмертя, школярам розповіли учні 9-ого класу Діана Палаш, Діана Залозна, Юра Юрченко, Артем Войтенко, Антон Бондар, Віталій Мальченко (на фото 1).
У глибокій тиші, з невимовною серйозністю та уважністю слухали діти про трагічність переломних моментів, що стали низкою наступних подій, які змусили нашу історію зазнати найглибших змін. У кожному дитячому серці закарбувалися слова Михайла Грушевського: «Ці юнаки поклали свої голови за визволення Вітчизни, і вона збереже про них вдячну пам’ять на віки вічні».

«Ці дні, не дивлячись ні на що, назавжди залишаться світлими в нашій пам’яті. Дні подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. Дні надії і любові до своєї Вітчизни. Дні пам’яті Героїв Крут та Небесної Сотні, – звучало лейтмотивом на годині історичної пам’яті.

Чорнобаївські школярі згадали Героїв Крут та Небесну Сотню

На завершення присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, хвилиною мовчання. Після заходу діти піднялися на сцену до фотостенду, виготовленого ведучими, та ще довго вдивлялися в обличчя патріотів, які стали на захист щасливого майбутнього.

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x