Бомбосховищ у Черкасах вистачить не на всіх

Бомбосховищ у Черкасах вистачить не на всіх

У Черкасах є 83 бомбосховища. Втім, частина з них – непридатна для використання. Про це під час засідання виконавчого комітету заявив міський голова Черкас Сергій Одарич.

У ці хвилини на засіданні виконкому заслуховують звіт начальника управління цивільного захисту департаменту ЖКК Черкаської міської ради Юрія Кривошеї щодо готовності міста до надзвичайної ситуації.
Про це «Нова Доба» дізналасяз сайту ВІККА.

За словами Кривошеї, містяни будуть рятуватися шляхом евакуації. Зараз триває перевірка бомбосховищ на території міста.
«Нам варто пам\’ятати, що в напрямку Чигирина від площі 700-річчя всі бомбосховища – непридатні, вони затоплені водою. Це бомбосховища і Цукрорафінадного заводу, і ДОКу, і «Аврори», і Хімреактиву, і «Світу ласощів» тощо. Всі вони були збудовані, а потім піднявся рівень ґрунтових вод, тож зараз там скрізь близько двох метрів води. Все це – криті басейни фактично. Їх треба перероблювати», – заявив мер.

Також він додав, що навіть якби всі 83 бомбосховища, що є в Черкасах, були в робочому стані, вони б могли вмістити в себе лише 20 тисяч осіб із розрахунком – 2 кв. м на одну людину.

«Треба використовувати підвальні приміщення у торгових центрах, а також максимально – приватний сектор. Найкраще сховище – це погріб, оглядові ями в гаражах тощо. Це найнадійніше місце порятунку», – наголосив Сергій Одарич.
Натомість Кривошея повідомив, що до кінця тижня управління цивільного захисту перевірить усі міські бомбосховища, щоб перевірити, які з них підлягають використанню та відновленню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x