«Укрзалізниця» побудувала житло для постраждалих городищан

«Укрзалізниця» побудувала житло для постраждалих городищан

У Городищі біля залізниці, де сталася аварія п’ять місяців тому, відбудували зруйновані житла та поновили сполучення. У цьому пересвідчилися члени Регіональної комісії з надзвичайних ситуацій. Вони провели виїзне засідання в Городищі. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

У місті вже ніщо не нагадує про масштабну аварію, коли з рейок зійшли два десятки цистерн із нафтопродуктами. Половина – спалахнули. Вогонь миттю поширився на сусідні хати. Місцевий житель Олександр Хуртак пригадує, що близько шостої ранку побачив, як ураз почервоніло за вікном.

– Визирнув – уже курятники горять, – згадує чоловік. – Потім шифер почав стріляти. Ми з дружиною схопили документи, в машину – і швидко звідти.
Тоді від житла подружжя, як і кількох сусідніх, лишився лише фундамент. Тепер на їхньому місці новобуди. Усе після аварії власним коштом відновила «Укрзалізниця», куди звернувся обласний очільник. Спрямувати кошти з бюджету була готова й обласна рада, й меценати. Тепер на прохання тутешніх жителів у скарбниці шукатимуть кошти для водогону на цій вулиці. Адже нафтопродукти потрапили у воду.

– Відновлення інфраструктури цього району, а також самої залізниці ми взяли на себе, – розповідає головний інженер Шевченківської дирекції залізничних перевезень Сергій Марейченко. – Тут же не тільки будинки вигоріли, навіть СТО. Ураховуючи втрачений вантаж, це коштувало понад 24 мільйони гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x