Черкаська РДА незаконно виділила землю Геронимівки під забудову

Черкаська РДА незаконно виділила землю Геронимівки під забудову

Прокуратурою Черкаського району в інтересах держави заявлено 21 позовну заяву до суду про визнання незаконним та скасування розпорядження Черкаської районної державної адміністрації, яким незаконно передано у власність громадян земельні ділянки загальною площею 2,3 га вартістю 800 тис грн. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Установлено, що в листопаді 2007 року райдержадміністрація, перевищуючи свої повноваження, надала у власність 21 громадянину земельні ділянки, що розташовані в адміністративних межах Геронимівської сільської ради, для будівництва. Однак цільове призначення цих ділянок для житлової забудови не було передбачено.
Крім того, вказані землі перед передачею у власність громадянам були незаконно вилучені в попереднього землекористувача – державного підприємства «Черкаське лісове господарство».

У порядку представництва інтересів держави в суді прокуратура району звернулася з позовами до суду про визнання розпорядження незаконним, а державних актів громадян на право власності на вказані земельні ділянки – недійсними.

Наразі позови перебувають на розгляді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x