Торішні сертифікати ЗНО не дійсні для вступу в виші

Торішні сертифікати ЗНО не дійсні для вступу в виші

У Черкасах директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва розповіла керівникам шкіл, представникам громадськості та батькам про особливості цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Маємо декілька нововведень у правилах оцінювання, – розповіла Світлана Вікторівна. – Перше стосується тих, хто має в своїх архівах сертифікати попереднього ЗНО. Ними скористатися вже не можна. Адже діє Закон України «Про вищу освіту», який визначає термін сертифікату – один рік. Тож, для вступу в вищі навчальні заклади необхідний сертифікат із результатом 2015 року.

За словами Світлани Сакаєвої, буде поєднано проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання, як у 2008 – 2009 роках. Однак цього разу це стосується лише тестів з української мови. З цим пов’язано те, що так рано буде проведено ЗНО разом із державною підсумковою атестацією з української мови – 24 квітня. ЗНО з інших предметів відбуватиметься з 3 по 26 червня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x