У Черкасах майбутні абітурієнти знайомилися з роботою міліції

У Черкасах майбутні абітурієнти знайомилися з роботою міліції

Нещодавно в приміщенні Придніпровського райвідділу міліції було проведено День відкритих дверей. На учнів 11-х класів і ліцеїстів кількох навчальних закладів Черкас чекала змістовна й цікава розповідь про роботу працівників міліції. Про це «Нова Доба» дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Зустрів школярів виконуючий обов’язки начальника сектору кадрового забезпечення Олександр Запісочний. Спочатку він розповів гостям про історію створення райвідділу, після чого ознайомив їх із роботою чергової частини.
Потім учнів запросили до актового залу, де на них чекала цікава розповідь про особливості роботи кожного із підрозділів органів внутрішніх справ, призначення й види спецзасобів, які використовують правоохоронці в службовій діяльності.

Далі до розповіді долучився експерт-криміналіст, який ознайомив присутніх із тонкощами роботи експерта під час огляду місця події, пояснив як виявляти та вилучати речові докази для подальшого проведення експертиз і досліджень. Продемонстрував вміст криміналістичної валізи та показав на прикладі, як правильно відбираються відбитки пальців рук.

Велике захоплення, особливо у хлопців, викликав огляд засобів особистого захисту та вогнепальної зброї, зокрема пістолета «Макарова» та автомата «Калашникова». Наприкінці заходу Олександр Запісочний надав усім випускникам, які бажають пов’язати своє життя із службою в міліції, перелік документів, необхідних для вступу до вищих навчальних закладів системи МВС України, та номери контактних телефонів сектору кадрового забезпечення, щоб абітурієнти могли звертатися в разі виникнення питань.

Зустріч справила на запрошених лише позитивні враження. Але найголовніше те, що школярі зрозуміли, що міліція – це, в першу чергу, надійний охоронець, котрий при виникненні небезпеки завжди готовий захистити громадян від злочинних проявів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x