Черкаські депутати відмовили трьом підприємствам у наданні пільг

Черкаські депутати відмовили трьом підприємствам у наданні пільг

На сесії міської ради депутати відмовили у наданні пільг по сплаті земельного податку в 2015 році КП «Черкасиінвестбуд», ДП НВК «Фотоприлад» та КП «Черкасиелектротранс». «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган пояснила, що таке рішення було прийняте у відповідності до нових змін Податкового законодавства.

– Податковими нововведеннями забороняється міським радам встановлювати якісь пільги окремим підприємствам по сплаті земельного податку. Тому міська рада, ухвалюючи таке рішення, діє виключно у межах податкового законодавства, – наголосила Наталія Джуган.

За її словами, з початку року до департаменту фінансової політики надійшло близько 50 подібних звернень з проханнями надати відповідні знижки у сплаті земельного податку і всім їм у розрізі податкового законодавства було відмовлено.

Разом з тим, сьогодні на сесії міський голова Сергій Одарич доручив керівникам департаментів надати власні пропозиції щодо вирішення таких ситуацій. Зокрема, у разі крайньої необхідності при перегляді бюджету передбачити кошти на компенсацію оплати земельного податку тим комунальним підприємствам, які, дійсно, не мають можливостей його сплатити. Тобто провести своєрідні «взаємозаліки» у рамках бюджету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x