300 підприємств Черкащини сплачують податки за межі області

300 підприємств Черкащини сплачують податки за межі області

Відповідно до останніх змін у законодавстві з 2015 р. до місцевих бюджетів надходитиме 10 відсотків податку на прибуток підприємств, що працюють на їх території. А оскільки на Черкащині налічується близько трьох сотень підприємств, що зареєстровані за межами області, то обласний бюджет ризикує недоотримувати мільйони гривень.

За інформацією ГО «Об’єднання територіальних громад», серед найбільших підприємств-чужинців: «Черкаське хімволокно», «Приватбанк», «Епіцентр», «АТБ-маркет», «Панда», «Райффайзен банк Аваль», «Укрспирт», «Макдональдс Юкрейн ЛТД», «Сбербанк России», «Комфі Трейд», ТОВ «Сушия» та інші.
– Якщо відсотки на прибуток цих підприємств ідуть за межі нашої області, то через це потерпає насамперед громада Черкащини, адже за рахунок обласного бюджету здійснюються видатки для надання медичної допомоги, утримання шкіл-інтернатів та здійснення соціальних виплат населенню тощо, – коментує голова громадської організації «Об’єднання територіальних громад», депутат обласної ради Наталя Старікова. – Тому наша громадська організація «Об’єднання територіальних громад» триматиме на контролі питання перереєстрації підприємств, що працюють на території Черкащини, за місцем розташування і порушуватиме його перед народними депутатами від Черкащини.

Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

Нагадаємо, що під час попередньої сесії обласної ради було направлено звернення депутатів Черкащини до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України про внесення змін до чинного законодавства у зв’язку з необхідністю вирішення проблемних питань в бюджетній сфері. Серед них і зарахування 10-відсоткового податку на прибуток підприємств приватної власності до обласного бюджету за місцем здійснення виробничої діяльності.

– Нині в рамках реалізації реформи фінансової децентралізації держава дає громадам значні повноваження, щоб самим піклуватися про добробут свого міста чи села. Тому наша громадська організація свідомо бере на себе відстоювання інтересів громади Черкащини і сподівається на зміни до чинного законодавства. Проте ми не знаємо, наскільки швидко такі зміни відбудуться і чи проголосують за них народні депутати. Тому «Об’єднання територіальних громад» вже сьогодні наполягає на перереєстрації таких підприємств за місцем розташування, – продовжує Наталя Старікова. – Якщо в результаті перереєстрації хоча б частина підприємств-чужинців працюватиме на благо нашої рідної Черкащини, то територіальні громади зможуть значно поліпшити свою інфраструктуру.

ГО «Об’єднання територіальних громад» закликає інші політичні сили та громадські організації приєднатися до звернення і наполягати на перереєстрації підприємств за місцем розташування.

Вадим Крушинський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x