Чорнобаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відсвяткувала своє 20-річчя

Чорнобаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відсвяткувала своє 20-річчя

Нещодавно Чорнобаївська школа №2 приймала гостей та вітання з нагоди свого 20-річчя. Школа творчого пошуку, як говорять про неї, дала дорогу в життя 644 випускникам. За 20 років виплекала 25 медалістів: 15 золотих, 10 срібних. Багато з цих випускників вже привели своїх дітей до рідної альма-матер, доручивши їх долю своїм мудрим вчителям. Тож в день ювілею актовий зал навчального закладу повнився теплими спогадами та щирими вітаннями.
Сердечні слова линули з вуст учнів, батьків, вчителів, ветеранів закладу. Зі слізьми на очах згадували щасливі роки юності колишні перші випускники школи Тарас Чорнобай та Олена Годована. Привітав іменинницю і духовний наставник закладу – отець Орест. Грамоту, як визнання високого професіоналізму в навчанні дітей, та картину, що стане окрасою закладу, вручили колективу ЗОШ №2 селищний голова Алла Мірошниченко та секретар селищної ради Володимир Огнівенко.

Начальник відділу освіти Юрій Волох відзначив грамотами за багаторічну сумлінну працю ветеранів школи: Ніну Давидкову, Ольгу Полуницьку, Ольгу Обіход, Ніну Харько, Ольгу Чорнобай, Галину Обіход, Людмилу Чумак, Валентину Заяц, Валентину Романенко, Тамару Мовчан, Валентину Орленко, Леоніда та Ольгу Маланічів, Миколу та Антоніну Перехрестів.

Чорнобаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відсвяткувала своє 20-річчя

А нинішні учні на згадку від кожного класу подарували рідній школі й в.о директора Світлані Залозній обереги, вишиті ювілейні рушники та прекрасний концерт, який нікого не залишив байдужим до дитячих талантів.

Чорнобаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відсвяткувала своє 20-річчя

Про становлення ЗОШ №2, досягнення, якими по праву пишаються педагоги закладу, розповіла на святі вчитель української мови та літератури, колишній багаторічний директор школи (1987–2010 рр.) Антоніна ПЕРЕХРЕСТ:
– Говорять, що 20-річчя не вважається ювілейною датою. Навіть, якщо так, то знаковою подією, це назвати можна напевне. Шлях довжиною у двадцять років був шляхом становлення, розвитку і визнання. Всяке траплялося на освітянській ниві: радощі і печалі, злети і невдачі. Та ніколи не бракувало оптимізму і віри у своїх колег. Адже школа – це безперервне свято творчості, як говорив народний учитель Олександр Захаренко. Щоб не бути голослівною, скажу, що Чорнобаївська ЗОШ №2 свого часу посіла високий рейтинг серед навчальних закладів району.

Чорнобаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відсвяткувала своє 20-річчя

Переможець Всеукраїнського конкурсу на кращий оздоровчий заклад „Літо – 2005”, Лауреат Всеукраїнського конкурсу „100 кращих шкіл України – 2006” (в номінації „Школа творчого пошуку”), переможець Всеукраїнського конкурсу – захисту сучасної моделі навчального закладу – Школи сприяння здоров’ю – 2007, переможець районних конкурсів „Школа року – 2006”, „Школа успіху – 2007”, переможець обласного та Всеукраїнського конкурсу „Колективний договір – основна форма захисту трудящих” (2006, 2007). Нагороджена Дипломом Міжнародного благодійного фонду „Україна – 3000” як переможець І відбіркового туру – конкурсу благодійних проектів „Добро починається з тебе” (2008).
Педагогічний колектив нашої школи працював і працює над створенням освітнього простору, що забезпечує виховання здорової, ерудованої, творчої, компетентної особистості, яка має високі духовні орієнтири, морально-етичні переконання, здатної знайти своє місце в житті. Кілька років підряд навчальний заклад працював за виховною системою „Від джерельця пізнання – до криниці мудрості”, а школярі крокували екологічною стежкою, яка пролягає від порогу рідної школи через калиновий гай, де причаїлась Криничка мудрості. Біля школи росте Партизанська берізка, Космічний дубок, заплелась барвінком Поляна пам’яті. Ця стежка стала оберегом школи, об’єктом цікавої виховної роботи.

Вихованці школи неодноразово були переможцями Всеукраїнських предметних олімпіад різного рівня та Всеукраїнського конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН ІІІ рівня. Міцні знання, що забезпечували учням перемоги на обласному та Всеукраїнському рівнях, давали Надія Онищенко, Ольга Чорнобай, Ірина Следь, Віктор Перехрест, Руслана Коломієць. З гордістю згадую і свою вихованку Юлю Супрун, дипломанта переможця Всеукраїнських конкурсів, котра отримала 200 балів з української мови та літератури на ЗНО.
Педагогічний колектив школи №2 завжди перебував у творчих пошуках нових форм і методів роботи, впроваджуючи в практику навчально-виховного процесу інноваційні технології, авторські проекти, нетрадиційні, інтегровані уроки, мультимедійні засоби навчання. Авторський проект „Літньої школи оздоровлення, реабілітації та освітніх послуг” втілюється в багатьох школах області. Про наш досвід роботи з громадянського виховання ще у 2004 р. дізналися в департаменті освіти США, де мені довелось побувати як переможцю міжнародної програми „Партнери в освіті” (2004).
Учителі школи творчо використовують новаторський досвід авторської Сахнівської школи ім. О. Захаренка, неодноразово побували в школі над Россю, були учасниками Всеукраїнських педагогічних читань.
Радію, що кращі традиції школи підтримуються і нині молодими колегами Світланою Залозною та Русланою Коломієць, які, до речі, є вихованцями нашої школи. Сумую, бо багато колег вийшли на заслужений відпочинок, залишили стіни рідної школи або перейшли працювати у інші установи і організації. Що ж, життя вносить свої корективи. Впевнена, що попереду нас чекають нові перемоги і звершення.

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x