На сесії внесли зміни до обласного бюджету

На сесії внесли зміни до обласного бюджету

6 лютого відбулася позачергова сесія обласної ради. На ній депутати розглянули питання про внесення змін до комплексної програми функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014-2015 роки, а також про внесення змін до бюджету області. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Зміни до комплексної програми необхідно було внести для координації дій державних органів, спрямованих на забезпечення захисту населення, територій та майна, функціонування єдиної державної системи цивільного захисту для подолання наслідків надзвичайних ситуацій регіонального рівня соціального та воєнного характеру.

Очікуваний результат виконання Програми – забезпечення надійного і сталого функціонування обласної системи оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, забезпечення функціонування та розвитку пунктів управління та органів управління системою цивільного захисту області, створення обсягів матеріально-технічних запасів для попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації на території області, створення та всебічне забезпечення роти охорони, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення для створення недоторканого резерву в обласних лікувально – профілактичних закладах, оперативно-рятувальних (протипожежних) заходів, безпеки громадян та захисту об’єктів інфраструктури.

Також народні обранці внесли зміни до обласного бюджету на 2015 рік. Вони передбачили кошти на фінансування окремих заходів, спрямованих на забезпечення захисту населення області. Усього за рахунок вільного залишку коштів загального фонду виділяється 4 мільйони 639 тисяч гривень. Ця сума розподіляється таким чином: 700 тисяч гривень – на придбання спеціалізованих патрульних автомобілів для виконання завдань з охорони громадського порядку особовим складом військової частини 3061; 450 тисяч гривень піде УМВС України в Черкаській області на придбання та встановлення серверного, телекомунікаційного обладнання з відповідним програмним забезпеченням. 580 тисяч гривень спрямують на матеріально-технічне забезпечення проведення оперативно-рятувальних заходів службою цивільного захисту області. 301 тисяча гривень виділяється на забезпечення мобілізації обласним військовим комісаріатом. 830 тисяч гривень піде на забезпечення безперебійного функціонування закладів охорони здоров’я області та створення недоторканого резерву лікарських засобів та виробів медичного призначення в обласних закладах.

Також департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської ОДА збільшуються видатки на суму 1 мільйон 28 тисяч гривень. З цієї суми 178 тисяч гривень піде на створення обсягів матеріально-технічних запасів для попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків; 780 тисяч гривень – на придбання спеціально обладнаних патрульних автомобілів; 70 тисяч гривень – на придбання паливно-мастильних матеріалів для спільного патрулювання органами Управління Міністерства внутрішніх справ України в області з громадськими організаціями.

Передбачені у цих змінах і заходи, що стосуються соціального захисту учасників АТО. Так, 300 тисяч гривень спрямовується для надання субвенції містам та районам на виплату одноразової матеріальної допомоги одному з членів сім\’ї загиблого в ході проведення антитерористичної операції в східних регіонах України у розмірі 50 тис грн. Також 450 тисяч гривень виділяється Черкаському обласному кардіологічному центру на придбання медичного обладнання для надання медичної допомоги хворим, в т.ч. учасникам АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x