Черкаські ГУБОЗівці взяли на гарячому чергову хабарницю

Черкаські ГУБОЗівці взяли на гарячому чергову хабарницю

Жінка, займаючи посаду головного геолога одного з дочірніх підприємств Національної акціонерної компанії, налагодила схему вимагання хабарів. Затримали чиновницю на під час чергового незаконного збагачення на 5 тисяч гривень.

За словами начальника УБОЗ УМВС України Андрія Ткаченка, у поле зору оперативників потрапила 57-річна жінка, яка за інформацією, зловживаючи службовим становищем, систематично вимагала неправомірну вигоду. Після проведення відповідних заходів стало відомо, що ця інформація є правдивою.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ГУБОЗ МВС України.
Зловмисниця отримувала хабарі за безперешкодне оформлення дозволів на спеціальне водокористування.

Щоб убезпечити себе від міліції, чиновниця не брала гроші власноруч, їх необхідно було перераховувати на рахунок, відкритий в одному із банків.

Разом з тим, така конспірація стане в нагоді під час доведення її провини в усіх епізодах хабарництва, адже за попередніми підрахунками лише за останній час на її рахунок надійшло близько 100 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

До уваги громадян! Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри – http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html .

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x